93 748 00 15

Trobada antics alumnes

El dia 29 de juny ens varem reunir unes 170 persones totes elles relacionades directa o indirectament amb el Jaume Viladoms per celebra el cinquantenari de l’escola, la que ell va fundar a mitjans del segle passat, la que ara porta el seu nom.

Afortunadament varem poder comptar amb molts d’aquells, que com alumnes, amics i professors el varen conèixer. D’altres no el varem conèixer personalment però si la seva empremta, la del seu entusiasme formatiu, la seva ‘dèria’ de formar joves com a persones i com a professionals. Sembla molt fàcil de dir ara, però en els temps que ens referim, no n’era tant. Clar que el JaumeViladoms , tenia carisma, era un pedagog natural, un autodidacta amb un gran amor pel saber. Combinava el seu treball com a torner i fresador amb la implementació de coneixements acadèmics, socials i tènico-professionals. En destaquem la seva tolerància, el seu pacifisme, la seva consciència política i la pròpia coherència, i per damunt de tot, tots els seus afanys – no obstant les condicions adverses- de donar una formació com cal als joves de Sabadell i comarca, a tots i especialment als joves treballadors que no gaudien d’oportunitats.

Per la celebració del cinquantenari , s’ha comptat amb la col•laboració d’un grup de treball – antics alumnes, amics i personal de l’escola actual- que varen encarregar-se de donar a conèixer, en l’àmbit de la nostra ciutat, els actes de commemoració del cinquantenari de l’escola Jaume Viladoms. La resposta a la iniciativa de l’Escola ha estat per damunt de tot, entusiasta i generosa, signe evident de l’empremta que el mestre va deixar.

L’acte va tenir intervencions com les de la pròpia família d’en Jaume – l’escrit del seu fill Ramon que signa com a antic alumne i la intervenció de Gemma, la seva neta que diu conèixer ara el seu avi sota una altra perspectiva- ; la dels propis ex-alumnes impossible anomenar-los a tots però representats en la lectura d’un text a càrrec de l’amic, poeta i escriptor Feliu Formosa, la dels professors que varen treballar amb ell i els que varen seguir desprès de la seva mort , un record emotiu al recentment desaparegut Joan Cucurull, així com també les intervencions i presència institucional de la ciutat – Joan Manau, tinent alcalde, Ramon Burguès, regidor d’Ensenyament, Oriol Civil ex -regidor, i el parlament final del director actual de l’escola Xavier Sanuy.

Varen rebre un petit homenatge pel seu protagonisme en l’ història de l’escola Pere Valeri, Esteve Esteve, Víctor Tortosa, Josep Gil, Sebastià Ribes, Jaume Barberà, Maite Mòdol, Rafael Rios, Josep Segarra, Ricard Montagut, Ricard Carné, Enric Peñarroya, entre d’altres.